Feyenoord neemt in Tilburg chagrijn weg bij Advocaat

4 October 2020, 16:32 uur
Den Haag & Regio , Rotterdam & Regio
OrangePictures

De spelers van Feyenoord hebben hun trainer Dick Advocaat in Tilburg een groot plezier gedaan. De voormalige bondscoach maakte afgelopen vrijdag in De Kuip een chagrijnige indruk. Hij vond dat de clubleiding te weinig begrip toonde voor zijn interne oproep tot versterking in aanvallend opzicht. De uitwedstrijd tegen Willem II leidde niettemin tot een zonnig humeur bij Advocaat: 1-4.

Advocaat kwam in Tilburg zowel achterin als voorin mankracht tekort, deels door blessures en een tweetal coronagevallen in de A-selectie. De Servische huurling Uros Spajic maakte noodgedwongen zijn debuut in de Rotterdamse defensie, hoewel hij daar volgens Advocaat nog niet helemaal aan toe was. Voorin speelde Bryan Linssen centraal, met Mark Diemers en aanvoerder Steven Berghuis op de flanken.

Róbert Bozenik, de aanvalsleider vorig weekeinde tegen ADO Den Haag (4-2), is volgens Advocaat op dit moment nog niet de basisspeler die Feyenoord nodig heeft. Aangezien ook centrumspits Nicolai Jørgensen voor nog onbepaalde tijd uit de roulatie is, zou de Hagenaar er graag voor het verstrijken van de transfertermijn (dinsdag) nog een spits bij krijgen. De kans dat die gewenste aanvaller nog komt (Joshua Zirkzee?), is echter klein, erkende Advocaat in Tilburg.

Het centrale verdedigingsduo Marcos Senesi/Spajic oogde aanvankelijk nog wat onwennig. Dat was in de dertiende minuut goed zichtbaar. Uit een hoekschop kon de vrijstaande Vangelis Pavlidis de bal van dichtbij intikken, 1-0. Kort daarna was het alweer gelijk dankzij Ridgeciano Haps. Hij zette met de hulp van João Carlos Teixeira een aanval op die hij zelf afrondde: 1-1.

Feyenoord had na de gelijkmaker een overwicht. Linssen liet de grootste kans liggen. Hij schoot de bal in riante positie tegen doelman Robbin Ruiter. Kort na de rust was Linssen wel trefzeker. Hij kreeg de bal zomaar voor het inschieten en maakte deze keer geen fout: 1-2.

In de 56e minuut besliste Berghuis het duel met een droge knal. Opnieuw kwam de assist op naam van Teixeira. Met name Linssen was daarna nog een paar keer dicht bij zijn tweede treffer. Namens Willem II raakte Mike Trésor uit een vrije trap de bovenkant van de lat voordat Berghuis met een fraaie draaibal, na een fout bij Ruiter, de eindstand bepaalde: 1-4.